Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

1. Resulttia Solutions -parikilpailu SM-kullan kunniaksi 26.02.2010

Yhdistyksen kannattajajäsen Resulttia Solutions, joka on erikoistunut urheiluseurojen toiminnan kehittämiseen Internetiä hyödyntäen, tukee Pyhäjärven Siimaseura ry:n osallistumista valtakunnallisiin sarjoihin ja kilpailuihin.

Ilo oli ylimmillään Tampereen Galaxie Centerissä 06.02.2010 Olli Järvisen voittaessa ensimmäisen Suomen mestaruutensa. MN60-sarjan 8-pallon SM-kilpailun semifinaalissa kukistui Veli-Matti Ahia 5-4 ja finaalissa Pekka Kolari tyylikkäästi 5-1! Ahian tapaan pronssille ylsi Pentti Lappalainen, joka hävisi semifinaaliottelun Kolarille 4-5. Ensi kertaa SM-tasolla esiintyi myös yhdeksänneksi sijoittunut siimaseuralainen Matti Järvinen.

Näin Resulttia Solutionsia pelatessaan mainostanut Olli Järvinen kirkasti viimevuotiset SM-mitalinsa kullaksi. MN60-sarjan SM-titteleistä kolme on voittanut Kolari, yhden Ahia ja yhden Järvinen.

8-pallon SM-kilpailut 06.02.2010
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi

Suomessa ainutlaatuinen biljardikilpailu biljardin harrastamisen edistämiseksi

Upean SM-kullan kunniaksi Resulttia Solutions ja Mika Salonen, mies yrityksen takaa, päättivät järjestää biljardin parikilpailun - tosin hieman tavallisuudesta poikkeavan. Ensisijainen tavoite oli juhlistaa SM-kultaa sekä kannustaa ja rohkaista vasta-alkajia ja naispelaajia biljardin pariin. Palkinnot jaettiin sen mukaisesti. Osanottomaksua tässä kutsukilpailussa ei ollut lainkaan.

Perjantaina 26.02.2010 ensimmäistä kertaa järjestetty Resulttia Solutions -parikilpailu on tärkeä osa toimintaa, jolla tuetaan biljardin harrastamista. Pyhäjärven Siimaseura ry:n lisäksi yhteistyössä oli mukana JM Pool Cues, joka tuo JM-merkkiset pool-kepit markkinoille piakkoin.

Tulospalvelusta, järjestelyistä ja tiedotuksesta vastannut Resulttia Solutions tunnetaan mm. automatisoiduista Excel-kilpailukaavioista ja EM-kisojen reaaliaikaisesta tulospalvelusta sekä Aki Heiskasen, Pyhäjärven Siimaseura ry:n, Pirkanmaan Pool ry:n, Pirkanmaan Pool-liigan ja Pool Gardenin Internet-sivustojen toteuttajana. Lisäksi Resulttia Solutions tukee kilpabiljardia ja lajin harrastamista monin eri tavoin. Mika Salonen on Pyhäjärven Siimaseura ry:n jäsen ja hänelle on myönnetty Suomen Biljardiliitto ry:n pronssinen ansiomerkki vuonna 2008.

Koska Resulttia Solutions tekee tiivistä yhteistyötä Pyhäjärven Siimaseura ry:n ohella Pirkanmaan Pool ry:n pyörittämän Pirkanmaan Pool-liigan kanssa, kutsuttiin tapahtumaan Siimaseuran jäsenten, heidän aveciensa ja postituslistalaisten lisäksi Olli Järviselle tuttuja liigapelaajia. Esim. Nokian Biljardi ry:n Olavi Virta, joka voitti MN50-sarjassa SM-hopeaa, oli juhlimassa Suomen mestaria. Mukaan kutsuttiin paljon muitakin, sillä tapahtumaa mainostettiin valtakunnallisesti. Lähtipä yksi kutsu Etelä-Eurooppaan saakka...

SM-kultamitalisti Olli Järvisen pelipariksi tähän kutsukilpailuun kaavailtiin Pispalan Köön Reijo "Repa" Tykkyläistä, joka ensimmäisenä pelaajana Pirkanmaan Pool-liigassa ylitti 300 pelatun ottelun rajan. Sittemmin vastaavaan toisena yltäneen Olli Järvisen parina pelasi kuitenkin Matti Järvinen. Koska "Masan" jo vuosia edustaman PB Diesel -liigajoukkueen Sanna Mustonen ylitti sadan rajan ja siimaseuralainen Antti Karimaa pelasi 200. ottelunsa, he olivat pari, mutta myös juhlakaluja Ollin ja paikalla pistäytyneen Reijon ohella.

Resulttia Solutions -parikilpailun lohkovaihe

Perjantaina 26.02.2010 klo 18:00 kutsuvieraat saapuivat Resulttia Solutions -parikilpailuun Pyhäjärven Siimaseuralle. Kilpailunjohtaja ja illan seremoniamestarina toiminut Resulttia Solutionsin Mika Salonen toivotti runsaslukuisen juhlaväen tervetulleeksi ja kertoi kautta aikojen näkyvimmin mainostetun siimaseuralaistapahtuman tavoitteen, mutta myös yrityksensä toiminnasta ja näkyvästä yhteistyöstä Pyhäjärven Siimaseura ry:n kanssa.

Resulttia Solutions -parikilpailussa oli mukana yhdeksän paria, joten kahdella pöydällä riitti pelattavaa mukavasti. Kilpailu, jonka yhteydessä kakkukahviteltiin SM-kullan kunniaksi, päättyi palkintojenjakoon lauantain puolella klo 01:15.

Pelisysteemiltään aivan uudenlaisessa biljardin parikilpailussa pelattiin 8-, 9- ja 10-palloa kahdessa alkulohkossa "kaikki kaikkia vastaan" -systeemillä. Perinteisestä parikilpailusta poiketen alkulohkojen otteluissa pelattiin sekä pari- että henkilökohtaisia pelejä. Kaikki pisteet ja erät laskettiin parien hyväksi alla olevalla tavalla.

Ottelun 1. peli
Parien ensimmäiset pelaajat (kukin pari valitsi ennen jokaista ottelua) pelasivat toisiaan vastaan 8-palloa yhteen erävoittoon. Aloittaja teikattiin. Voitosta sai 0,5 eräpistettä.

Ottelun 2. peli
Parien toiset pelaajat (kukin pari valitsi ennen jokaista ottelua) pelasivat toisiaan vastaan 10-palloa yhteen erävoittoon. Aloittaja teikattiin. Voitosta sai 0,5 eräpistettä.

Ottelun 3. peli
Kun henkilökohtaiset pelit oli pelattu, parit pelasivat vastakkain 9-palloa. Kilpailukutsusta poiketen paripelejä ei pelattu tasoituksilla vaan pelattiin yhteen erävoittoon ja aloittaja teikattiin. Voittajapari sai yhden eräpisteen.

Ottelun kolmesta pelistä enemmän eräpisteitä kerännyt pari voitti koko ottelun ja sai siitä yhden ottelupisteen. Eräpistetilanteessa 1-1 koko ottelun voitti paripelin voittanut pari. Paripelaaminen korostui. Hävinnyt pari sai nolla ottelupistettä.

Lohkon 1 ennakkosuosikit Sami Saariaho ja Otto Suojanen pärjäsivät odotusten mukaisesti hyvin henkilökohtaisissa peleissään, mutta koska paripelivoitot jäivät puuttumaan, ottelupisteetön pari päätyi jumbofinaaliin. Hieman toisin olivat asiat Teemu Miskalalla ja Mika Salosella, jotka voittivat kaikki pelaamansa paripelit ja valtaosan henkilökohtaisista peleistään. Hyvä yhteistyö toi finaalipaikan. Ratkaisuottelussa kaatuivat Järviset Matti ja Olli, jotka sijoittuivat näin ollen ykköslohkossa toiseksi. Kolmannen sijan lohkossa nappasivat Minna Sorri ja Timo Leskinen, jotka päätösottelussaan voittivat Oton ja Samin.

Lohkon 2 taisto oli vieläkin tasaisempaa, joten kaikilla peleillä sekä erä- ja ottelupisteillä oli merkitystä loppuun saakka. Satasia liigapeleissä rikkoneet Sanna Mustonen ja Antti Karimaa voittivat illan viimeisessä ottelussaan äärimmäisen niukasti Mikko Kemppaisen ja Viljami Marjomäen. Todella tärkeä otteluvoitto nosti Sannan ja Antin tasaottelupisteisiin Mikon ja Viljamin kanssa. Koska ensiksi mainitut voittivat parien keskinäisen ottelun, voittivat he lohkon ja etenivät finaaliin. Samalla ratkesi, että Sanna voitti Resulttia Solutionsin ideoiman ja ensi kertaa järjestämän parikilpailun parhaan naispelaajan palkinnon.

Kemppainen ja Marjomäki sijoittuivat toiseksi kakkoslohkossa. Pitkään parhaan naispelaajan tittelistä kamppaillut Lioubov "Lappu" Andrianova ja Santtu Tuominen olivat lohkokolmosia. Hyvän loppukirin ottaneet Marika Korpela ja Janne Forsman pääsivät voittojen makuun ja lohkon sijalle neljä. Lohkon 2 jumboksi jäi innokas siimaseuralaispari Juhani Hakanen ja Markus Palosaari, joista Juhani osallistui ensimmäiseen biljardikilpailuunsa!

Värikkäät finaalit ja palkintojenjako

Kun kaikki ottelut oli pelattu, lohkovoittajat pelasivat finaalin ja viimeiseksi alkulohkoissa jääneet jumbofinaalin. Finaaleissa pelattiin vain 9-palloa paripelinä ja tasoituksin. Finalistien lisäksi tapahtumassa palkittiin myös jumbofinaalin voittajapari ja kilpailun paras naispelaaja.

Jumbofinaalissa Sami Saariaho ja Otto Suojanen antoivat yhden erän eteen lohko 2:n Juhani Hakaselle ja Markus Palosaarelle. Kolmeen voittoon pelattaessa tilanne oli 2-1, mutta Markus niittasi ysikyydin ja tasoitti. Tilanteessa 2-2 Juhani löi pitkän kasin ja jätti Markukselle hyvin ysille, mistä Palosaari ei erehtynyt vaan pussitti voiton ja pokaalien arvoisesti! Kaverukset olivat syystäkin tyytyväisiä, koska voitto heltisi heitä selvästi kokeneemmasta parista ja samalla molemmat saavuttivat ensimmäiset biljardipalkintonsa. Toivottavasti Resulttia Solutions onnistui kannustamaan näitäkin pelaajanalkuja eteenpäin!

Loppuottelussa nähtiin niin ikään aitoa pelaamisen ja onnistumisen riemua - niin kuin olla pitääkin! Nimittäin vähänlaisesti biljardia pelannut Teemu Miskala ja vuosikaudet pelannut Mika Salonen olivat erittäin iloisia finaalipaikastaan, vaikka pilke silmäkulmassa kilpailuun asetettu tavoite parhaan naispelaajan palkinnon voittamisesta kariutuikin. Leikki sikseen... Kaksikko soi kyseisen pystin ilomielin Sanna Mustoselle, joka parinsa Antti Karimaan kanssa voitti odottamattomia käänteitä sekä raikkaita ja onnekkaita lyöntejä sisältäneen finaalin kirjaimellisesti näytöstyylillä ja erin 3-0! Teemulle hopeapysti oli uran ensipalkinto!

Päätöserä sisälsi mm. näyttäviä ylilyöntejä, joten ensimmäinen Resulttia Solutions -parikilpailu sai hienon ja arvoisensa päätöksen. Suurkiitokset järjestelyissä mukana olleille sekä pelaajille hauskasta ja kaikesta päätellen hyvällä tavalla erilaisesta tapahtumasta! Tytti Korhonen, Pirkko Pousi, Reijo Tykkyläinen ja Olavi Virta - kiitos teillekin! Ehkäpä otetaan uusiksi vuoden kuluttua.

Kuvia tapahtumasta
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi Klikkaa suuremmaksi
 

Parikilpailun erätulokset, lohko 1

8-pallo 
Suojanen Otto1-0
Järvinen Matti
10-pallo 
Saariaho Sami1-0
Järvinen Olli
9-pallo 
Saariaho Sami / Suojanen Otto0-1
Järvinen Matti / Järvinen Olli
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Sorri Minna0-1
Miskala Teemu
10-pallo 
Leskinen Timo0-1
Salonen Mika
9-pallo 
Sorri Minna / Leskinen Timo0-1
Miskala Teemi / Salonen Mika
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Sorri Minna0-1
Järvinen Matti
10-pallo 
Leskinen Timo1-0
Järvinen Olli
9-pallo 
Sorri Minna / Leskinen Timo0-1
Järvinen Matti / Järvinen Olli
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Suojanen Otto1-0
Miskala Teemu
10-pallo 
Saariaho Sami1-0
Salonen Mika
9-pallo 
Saariaho Sami / Suojanen Otto0-1
Miskala Teemu / Salonen Mika
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Järvinen Matti1-0
Miskala Teemu
10-pallo 
Järvinen Olli0-1
Salonen Mika
9-pallo 
Järvinen Matti / Järvinen Olli0-1
Miskala Teemu / Salonen Mika
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Sorri Minna1-0
Saariaho Sami
10-pallo 
Leskinen Timo0-1
Suojanen Otto
9-pallo 
Sorri Minna / Leskinen Timo1-0
Saariaho Sami / Suojanen Otto
Ottelupisteet:1-0

1.Miskala Teemu / Salonen Mika3
2.Järvinen Matti / Järvinen Olli2
3.Sorri Minna / Leskinen Timo1
4.Saariaho Sami / Suojanen Otto0

Parikilpailun erätulokset, lohko 2

8-pallo 
Andrianova Lioubov0-1
Mustonen Sanna
10-pallo 
Tuominen Santtu0-1
Karimaa Antti
9-pallo 
Andrianova Lioubov / Tuominen Santtu1-0
Mustonen Sanna / Karimaa Antti
Ottelupisteet:1-0
 
8-pallo 
Hakanen Juhani1-0
Marjomäki Viljami
10-pallo 
Palosaari Markus1-0
Kemppainen Mikko
9-pallo 
Hakanen Juhani / Palosaari Markus0-1
Kemppainen Mikko / Marjomäki Viljami
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Korpela Marika0-1
Mustonen Sanna
10-pallo 
Forsman Janne0-1
Karimaa Antti
9-pallo 
Korpela Marika / Forsman Janne0-1
Mustonen Sanna / Karimaa Antti
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Korpela Marika0-1
Andrianova Lioubov
10-pallo 
Forsman Janne0-1
Tuominen Santtu
9-pallo 
Korpela Marika / Forsman Janne0-1
Andrianova Lioubov / Tuominen Santtu
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Hakanen Juhani1-0
Mustonen Sanna
10-pallo 
Palosaari Markus1-0
Karimaa Antti
9-pallo 
Hakanen Juhani / Palosaari Markus0-1
Mustonen Sanna / Karimaa Antti
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Kemppainen Mikko0-1
Andrianova Lioubov
10-pallo 
Marjomäki Viljami1-0
Tuominen Santtu
9-pallo 
Kemppainen Mikko / Marjomäki Viljami1-0
Andrianova Lioubov / Tuominen Santtu
Ottelupisteet:1-0
 
8-pallo 
Hakanen Juhani0-1
Korpela Marika
10-pallo 
Palosaari Markus1-0
Forsman Janne
9-pallo 
Hakanen Juhani / Palosaari Markus0-1
Korpela Marika / Forsman Janne
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Korpela Marika0-1
Kemppainen Mikko
10-pallo 
Forsman Janne1-0
Marjomäki Viljami
9-pallo 
Korpela Marika / Forsman Janne0-1
Kemppainen Mikko / Marjomäki Viljami
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Andrianova Lioubov1-0
Hakanen Juhani
10-pallo 
Tuominen Santtu1-0
Palosaari Markus
9-pallo 
Andrianova Lioubov / Tuominen Santtu0-1
Hakanen Juhani / Palosaari Markus
Ottelupisteet:0-1
 
8-pallo 
Mustonen Sanna1-0
Kemppainen Mikko
10-pallo 
Karimaa Antti1-0
Marjomäki Viljami
9-pallo 
Mustonen Sanna / Karimaa Antti1-0
Kemppainen Mikko / Marjomäki Viljami
Ottelupisteet:1-0

1.Mustonen Sanna / Karimaa Antti3
2.Kemppainen Mikko / Marjomäki Viljami3
3.Andrianova Lioubov / Tuominen Santtu2
4.Korpela Marika / Forsman Janne1
5.Hakanen Juhani / Palosaari Markus1

Finaalit ja kilpailussa palkitut

Loppuottelu (9-pallo) 
Miskala Teemu / Salonen Mika0-3
Mustonen Sanna / Karimaa Antti

Jumbofinaali (9-pallo) 
Saariaho Sami / Suojanen Otto2-3
Hakanen Juhani / Palosaari Markus (1)

Paras naispelaaja
Mustonen Sanna
 
         
 
Yhdistys Jäseneksi? Pelipaikka Videot Historiaa Yhteystiedot
 

 

Copyright © Biljardiklubi Siimaseura ry.
Toteutus: Resulttia Solutions